Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, yaklaşan yeni yıl öncesi dün ülke genelinde eş zamanlı olarak ‘Güven Huzur’ uygulaması yapıldı.
Uygulamada, 7 bin 650 metruk bina ve 6 bin 630 park-bahçe kontrol edilirken 21 bin 410 umuma açık iş yeri denetlendi, 169 umuma açık iş yerine işlem uygulandı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, yılbaşı öncesi ülke genelinde gerçekleştirilen eş zamanlı uygulamasında, çeşitli suçlardan aranan 1072 kişinin yakalandı ve 4 bin 980 litre kaçak/sahte içki ele geçirildi.
15 bin 381 noktada gerçekleştirilen uygulamada; 57 bin 964 emniyet, jandarma ve sahil güvenlik personeli ile 216 dedektör köpeği görev aldı.
Denetimlerde çeşitli suçlardan aranan 1072 kişi yakalandı, hakkında kayıp ihbarı bulunan 4’ü çocuk 28 kişi de bulundu.
E-Gazetem.com