ÇALIMBAY: "TARAFTARIN KATKISINI GÖRDÜK"

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, yeni sezonun geçen yıla göre hem taraftarların olması hem de maç sayısı nedeniyle çok zor geçeceğini ifade etti. Çalımbay yaptığı açıklamada: 'Bu senenin çok zor olacağına inanıyorum. Avrupa Şampiyonası'nda taraftarın katkısını gördük. Artık aynısı Türkiye'de olacak. Biz pandemi başlayana kadar kendi sahamızda namağluptuk' dedi.


Takımların geçen sezon deplasman stresi yaşamadığını söyleyen Çalımbay, "Artık takımlar deplasmana gittiğinde onu hissedecek. Bu sezon her şey bambaşka olacak. Hem deplasman hem iç saha maçları çok önemli. Bu senenin çok zor olacağına inanıyorum. Avrupa Şampiyonası’nda taraftarın katkısını gördük. Artık aynısı Türkiye’de olacak. Biz pandemi başlayana kadar kendi sahamızda namağluptuk. Geçen sezon kadro çıkaramadığımız dönemler oldu. İsrail’e 2 yedek oyuncuyla gitmek zorunda kaldık. Kalecilerimize forma yaptırdığımız dönemler oldu. Yaşadığımız o sıkıntılı dönemde istediğimiz yerde olamadık. Avrupa kupalarında pes etmeyen bir takım görüntüsü sergiledik. En çok üzüldüğüm Avrupa kupası maçlarından elenmemizdi. Bizim o gruptan Villarreal ile çıkmamız gerekiyordu ama aksilikler çoktu” dedi.

Oturmuş bir kadroları bulunduğunu ve yapacakları transferlerle aynı performansla devam edebileceklerinin altını çizen tecrübeli teknik adam, "Şu anda bizim takımımızın belli bir iskeleti var. Sakatlık yaşamazsak oturmuş bir kadro var. Buraya alacağımız 4-5 iyi oyuncuyla yoluna devam edersin. Kadroyu oturtunca başarı geliyor, biz onu yaptık ve başarı geldi. Sivas’ta hiçbir oyuncu maddi açıdan sıkıntı yaşamaz." ifadelerini kullandı.

Geçen sezonun son bölümünde 19 maç yenilmeyerek Avrupa’da bu alanda tek takım olduklarını ve takımıyla gurur duyduğunu söyleyen Çalımbay, şöyle konuştu:
"Geçtiğimiz sezonun takımı Sivasspor’dur. Takımımla gurur duyuyorum. Geçtiğimiz sezon bulunduğumuz yerden memnunuz. 2 senedir Avrupa kupalarına gidiyoruz. Çok kritik maçlar oynadık. Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçları gibi. Hatay ile 5.’lik için çekişiyorduk. 2 maçı da iyi şekilde bitirdik. Fenerbahçe maçı çok kritikti. Mükemmel motive olduk. Arkadaşlığı sahaya yansıttık. O maçta mükemmel bir oyun sergiledik. Galip gelerek ligi iyi bir şekilde bitirdik."

E-Gazetem.com
 

sivas spor futbol e-gazetem.com