Saadet Partili Hasan Bitmez yaşamını kaybetti

Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez TBMM Genel Kurulu'nda geçirdiği rahatsızlığın ardından tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Saadet Partisi milletvekili Hasan Bitmez,  geçtiğimiz gün TBMM 'de konuşmasının sonlarında fenalaştı, yere düştü ve başını Genel Kurul salonunda, kürsünün hemen yanındaki merdiven basamaklarına vurdu. Bitmez, hastaneye kaldırıldı.

KARAMOLLAOĞLU: HERHALDE TÜRK SİYASİ TARİHİNDE DE BİR İLK VUKU BULDU GİBİ

Karamollaoğlu, şunları söyledi:

“Hepinize gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Hasan Bey kardeşimiz Hakk’a kavuştu. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. Herhalde Türk siyasi tarihinde de bir ilk vuku buldu gibi. Kendi düşüncelerini, fikirlerini güzel bir tarzda Meclis’te arz ettikten hemen sonra; maalesef gördüğünüz gibi bir kalp krizi ile karşı karşıya kaldı. Ondan sonra da tekrar şuurunu toparlayamadı.

Ben kendisini uzun zamandır tanıyorum. Çok seyahatlerim oldu kendisiyle... Nadir bulunan insanlardan birisidir. Bundan emin olun. Davasına da sadıktır, bütün ömrünü bu davaya hasretmiştir. Tam bu konuda da vazife ifa ederken ruhunu teslim etmesi bunun nişanesidir. Ailesine sabır cemil niyaz ediyorum. Babası da bizimle beraberdi. Allah onlara hayırlı ömür ihsan etsin. Ben özellikle bu hastanede kendisine gösterilen ilgi, bize gösterilen ilgiden dolayı; başhekimden diğer doktorlarımıza, hemşirelerimize kadar hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gayret gösterdiler, ellerinden ne geliyorsa yaptılar. Hamdolsun imkanlar da vardı. Ama Hasan Bey kardeşimizin ömrü bu kadarmış. Ecel tecelli edince onun önüne başka bir şey geçemiyor. Onlar vazifelerini yaptılar. Tüm personele, doktorlarımıza teşekkürü görev addediyorum. Allah kendisine rahmet eylesin. Ailesine yakınlarına bütün kardeşlerime başsağlığı diliyorum. Hepinize gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkürü borç biliyorum. Bu haberleri vatandaşlarımızla paylaşmamıza aracılık ettiniz. Sağ olun, var olun.”

DAVUTOĞLU: HASAN BİTMEZ KARDEŞİMİZ, HAYATINI GEÇİRDİĞİ ŞEKİLDE VUSLATINA ULAŞTI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise şunları söyledi:

“Ölüm, son nefes bir vuslattır. Son nefeste, Rabbi ile vuslatı en doğru mekân ve en doğru zamanda yapmış olan Hasan Bitmez kardeşimize rahmet diliyoruz. Mekân, TBMM’nin kürsüsü. Milletimizin vicdanının tecelli ettiği bir mekân. Ve konu Filistin’di. Zaman, gereğini söyleme vaktiydi. Hasan Bitmez kardeşimiz, hayatını geçirdiği şekilde vuslatına ulaştı. Bir dava adamıydı. İlkeleri vardı; doğruyu ve hakikati dile getirmek gibi… Onun biz, güzel hayatına da şahidiz. Gazze’deki mazlumlar için sarfettiği sözler… Oradaki, Gazze’deki şehitlerin arasına karıştığına inanıyoruz. Bu şekilde son nefesini vermiş olan, şehit Hasan Bitmez kardeşimize rahmet diliyoruz. Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi; ilgi gösteren bütün hastane yetkililerine, doktorlara ve basın mensuplarına teşekkür ediyoruz. Allah mekanını cennet eylesin… Ki çok metin davrandılar gerek eşi, gerek babası… Onlara sabrı cemil niyaz ediyoruz. Milletimize de tekrar taziyelerimizi arz ediyoruz.”

 

E-Gazetem.com

hasan bitmez